Mijn Visie

“Zijn wie je bent, dat is pas geluk” is mijn lijfspreuk. Deze slogan is niet zomaar gekozen. Ik geloof daar heilig in. Helaas zijn er nog heel veel mensen die niet zijn wie ze écht zijn. Mensen die zich altijd al anders hebben gevoeld en hun hele leven al hun best doen zich aan te passen aan de verwachtingen van anderen. Die een masker hebben ontwikkeld voor alle verschillende omstandigheden. Omdat ze denken dat ze niet goed genoeg zijn en er zo graag bij willen horen. Het aanpassen lukt ze zo goed, dat ze inmiddels eigenlijk niet meer goed weten wie ze zelf zijn. Wat zij belangrijk vinden in het leven. Waar zij voor staan.
Zo verliezen ze hun authenticiteit en spelen ze een bijrol in het leven van een ander in plaats van de hoofdrol in hun eigen leven. En daar worden ze niet gelukkig van. Dit houden ze in stand door de overtuigingen die ze bij zich dragen, maar die niet eens van hen zelf zijn.

 

Mijn Missie

Het is mijn diepe wens dat iedereen in vrijheid compleet zichzelf mag zijn. Mensen die zich anders voelen, met of zonder diagnose, en hun plek in de maatschappij niet kunnen vinden, help ik te herontdekken wie ze werkelijk zijn en hun eigen blokkades, angsten en patronen te doorbreken. Ik leer ze gelukkig te zijn met wie ze zijn en hoe ze keuzes kunnen maken die bij hen passen om zo hun eigen plek in de maatschappij te kunnen innemen. Zodat zij het leven om zich heen creëren waar zíj gelukkig van worden.

 

Ik ben niet goed genoeg

Ik heb mijn hele leven al het gevoel dat ik anders ben en dat niemand me begrijpt. Ik had weinig aansluiting bij mijn ouders. Ik had nauwelijks vriendinnen. Ik hoorde nergens bij. Vanaf de kleuterschool tot aan de eerste jaren op de middelbare school ben ik enorm gepest. Ik ging geloven dat er iets mis was met mij, Ik was vast niet goed genoeg. Die overtuiging heeft zich vastgezet in mijn hoofd. Voor mij werd het de waarheid. Ik ben niet goed genoeg!

Ik wilde erbij horen

Omdat ik, net als iedereen, er wel graag bij wilde horen, gezien wilde worden en geaccepteerd wilde worden, deed ik enorm mijn best bij alles wat ik deed. Ik wilde geen fouten maken. Het moest perfect zijn. Ik moest perfect zijn. Want als ik perfect ben, dan moeten anderen me toch wel goed vinden. Dan moeten ze me wel zien. En dan moeten ze me wel accepteren.

Jaren heb ik hierdoor op mijn tenen gelopen. Mijn stinkende best gedaan. Maar ook nooit nee gezegd. Nee zeggen kon echt niet. Wat zouden ze wel denken? Dan zouden ze me vast weer afwijzen. Dus ik zei altijd ja, tegen iedereen.

Ook tegen de vele vriendjes, die dankbaar gebruik maakten van mijn gewilligheid. Dolblij was ik als ik een vriendje had. Ik werd gezien. Ik was iemand. Eigenlijk gaf zo’n vriendje mij een identiteit. Pas veel later had ik door dat ik niks betekende voor die vriendjes. Ik was gewoon makkelijk te krijgen.

Kameleon met een burnout

Doordat ik me altijd zo heb aangepast, weggecijferd en perfectionistisch ben geweest, raakte ik meer en meer kwijt wie ik nu eigenlijk ben. Ik had overal wel een masker voor, voor elke situatie. Ik paste me aan, een kameleon zou trots op me zijn geweest. Maar daardoor wist ik niet meer wat ik nu echt belangrijk vond, kon ik geen keuzes meer maken en vond ik alles maar goed.

Maar diep van binnen knaagde het. Ik duwde het echter weg, met als resultaat diverse depressies en drie burnouts. Ik was nogal hardleers. Of misschien was ik gewoon wel doodsbang om mezelf te laten zien. Omdat ik zo bang was voor nog meer afwijzing. Dus wees ik mezelf maar af.

Het roer om

Toch heeft die derde burn-out me gelukkig de ogen geopend. Ik voelde me toen zo ellendig dat ik wist dat er echt iets moest veranderen nu, anders hoefde het voor mij niet meer. Die gedachtes had ik al vaker gehad. Niet dat ik echt niet meer wilde leven, maar ik wist niet hoe ik mijn leven nog leuk kon maken. En nog langer in die overlevingsstand trok ik echt niet meer. Tot nu toe hielden mijn kinderen, waar ik in mijn eentje verantwoordelijk voor ben, me op de been. Ik wist echter niet hoe lang dat nog zou lukken. De nood was hoog. Het roer moest nu echt om. Van overleven naar leven.

Van rups naar vlinder

In 2015 ben ik het jaarprogramma van 365 dagen succesvol gaan volgen met daarnaast nog extra coaching. Jee, wat heb ik dat jaar veel geleerd, en wat heb ik veel maskers af kunnen zetten. Ik leerde wie ik ben, wat ik belangrijk vind in mijn leven. Maar ook welke belemmerende overtuigingen ik allemaal met me meedroeg. En hoe ik die kon omdraaien naar helpende gedachten. Ik leerde welke rol de mensen om me heen in mijn leven speelden. Ik leerde de verhalen uit het verleden achter me te laten en mijn blik vooruit te richten. Ik leerde dankbaar te zijn voor de leuke dingen die ik heb meegemaakt, maar zeker ook voor de niet leuke dingen in mijn leven. Daar zaten de  grootste lessen. Ik leerde ze te zien en trok er lering uit.

2015 is voor mij echt een jaar van transformatie geweest. De rups is uit haar cocon gekropen. En kijk eens wat een mooie vlinder ik blijk te zijn. Uniek en precies goed. Ik ben klaar om mijn vleugels uit te slaan. En dat heb ik in oktober 2016 in een prachtige tattoo op mijn pols laten verankeren.    

Mijn leven is nu zoveel leuker

Nu fladder ik zoveel vrijer door het leven. Ik volg mijn hart en strijk neer waar het goed voelt. Ik weet nu hoe ik kan kiezen wat bij mij past en doe zoveel mogelijk waar ik blij van word. Ik kan genieten van de dingen die er zijn in mijn leven, klein en groot. Ik heb geleerd mezelf belangrijk te vinden en van mezelf te houden. Ik gun mezelf plezier, ook voordat ik alles ‘perfect op orde’ heb. Mijn leven is zoveel leuker geworden, het is nu echt de moeite waard.

Mag ik nu jou helpen?

Helaas zie ik nog zoveel mensen worstelen met hetgeen waar ik mee geworsteld heb. Ik weet nu dat dat niet meer hoeft. Het kan echt anders. Maar ik weet ook dat je dat niet alleen kan. Anders had je het toch allang gedaan? Ik kon dat in ieder geval niet. Ik ben blij en dankbaar met de hulp die ik gezocht, gevonden en vooral geaccepteerd heb. Ik wil niets liever dan een hulp zijn voor jou. Jou laten zien hoe waardevol je bent. Hoe jij je leven weer leuk kunt maken en ook kunt genieten. Zodat je het leven om je heen kunt creëren waar jíj gelukkig van wordt.

Mag ik je daarbij helpen?