Ben jij een leuke collega?

Een van de redenen dat ik voor mezelf ben begonnen, is dat ik nooit echt mijn plek heb kunnen vinden bij een werkgever. Ik heb in mijn arbeidsverleden dan ook vele banen gehad, die een half jaar tot maximaal 2 jaar duurden. Regelmatig keek ik enigszins jaloers naar mensen die al jaren in een vaste baan zaten. Hoe doen zij dat toch. Ik snapte daar niks van. Ik deed toch ook zo mijn best, iedere keer opnieuw weer. En altijd eindigden mijn banen na korte tijd. Soms omdat het een uitzendbaan was, ter vervanging van zwangerschap. Maar ook regelmatig omdat ik niet geaccepteerd werd oor mijn collega’s. Ik lag niet echt goed bij mijn collega’s zeg maar. En ook daar snapte ik niks van.

De afgelopen jaren is me begonnen te dagen dat ik daar toch echt ook zelf een rol in speelde. Door mijn perfectionisme en mijn enorme behoefte om gezien en geaccepteerd te worden was ik niet echt de leukste collega. Ik wilde geen fouten maken en durfde dan ook geen schuld op me te nemen als ik dat wel deed. Ik schoof de verantwoordelijkheid van me af. Wees naar een ander, of weet het aan de situatie. Ik deed dus alsof ik alles wist en kon. Tegelijkertijd voelde ik me enorm onzeker bij alles wat ik deed. Was enorm bang om fouten te maken. Ik was bang door de mand te vallen als zou blijken dat ik helemaal niet zo goed was. En dat dan niemand mij meer aardig zou vinden. Gevolg was dat ik me steeds meer afsloot, minder hulp vroeg en totaal onbenaderbaar werd.

En aan de andere kant was ik continu op zoek naar bevestiging. Ik had het nodig dat er steeds tegen me gezegd werd dat ik het goed deed, dat ik aardig, lief was, dat ik een fijne collega was. Een grote bonk onzekerheid. Ik had niet door dat ik anderen hiermee juist tegen me in het harnas jaagde.

Kortom, ik was geen leuke collega besef ik nu.

Inmiddels een jaar geleden heb ik afscheid genomen op van mijn laatste werkgever. Ik heb ook hier maar kort gewerkt. Het werk bleek niet geschikt voor mij te zijn, waardoor ik al snel uitviel. Helaas, want eindelijk had ik leuke collega’s, werd ik gewaardeerd om wie ik was, werd mijn bekwaamheid gezien.

Toen ik mijn spullen in kwam leveren lag er een grote bos bloemen op me te wachten. Samen met een superlief kaartje van mijn collega’s. Jee, wat werd ik daardoor geraakt. Zulke lieve woorden!

Eindelijk werd ik gezien. Eindelijk werd ik gewaardeerd. Eindelijk waren ze blij met mij als collega.
Lag dat nu aan deze collega’s? Nee, het ligt aan de ontwikkeling die ik de afgelopen jaren heb doorgemaakt. Waar ik voorheen een rol speelde, een masker op had, was ik nu volledig mezelf. En liet ik me zien. Met mijn sterke en minder sterke kanten. Ik was echt. Ze wisten wat ze aan me hadden. En dat wordt gewaardeerd.

Hoe doe je dat nou, je masker afzetten, jezelf worden? Natuurlijk is dat bij mij niet van de ene op de andere dag gegaan. Het was een periode van onderzoeken. Een ontdekkingsreis naar de echte Ellen. Ik heb onderzocht wat voor míj nou echt belangrijk is en waar ík blij van word. Ik heb onderzocht welke patronen en overtuigingen ik heb meegekregen in mijn leven. En of die me helpen of juist klein houden. Ik heb geleerd wie mijn vrienden zijn, die me alles gunnen. Ik heb onderzocht hoe ik wil dat mijn toekomst eruit ziet. Ik heb oude pijnen los gelaten. En blijdschap en dankbaarheid toegelaten. Dat was niet altijd even makkelijk, maar het was het zo ongelooflijk waard. Wat een ander mens ben ik nu. En wat een leuk mens. Zonder mijn maskers. Just me. Eindelijk, na 50 jaar, ben ik echt blij met mezelf!

Ik weet zeker dat heel veel vrouwen zich hierin kunnen herkennen. Omdat er zoveel vrouwen zijn die hun best doen om erbij te horen, om goed genoeg te zijn. Daarbij zijn ze zichzelf kwijt geraakt. En daarmee hun blijdschap. En hun geluk. Ik weet nu dat je dat echt kan veranderen. Als dit ook voor jou geldt, wil ik je van harte uitnodigen om te onderzoeken wie jij werkelijk bent en wat jij wil in je leven. (Her)ontdek wat jouw persoonlijke blauwdruk is. Voor de hele wereld zich met je ging bemoeien en een mening over je had. Leer te kiezen voor datgene waar je blij van wordt. En geniet weer van het leven!

Uit ervaring weet ik dat het heel lastig is om dit alleen te doen. Als je wilt weten wat ik voor je kan betekenen, vraag dan een gratis kennismakingssessie via Skype aan. Ik help je graag.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *